Legendy Akademickie
![]() |
![]() |
||||
|
|
|
||||
|
|
|
|
|
|
|
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | R E J E S T R A C J A )
![]() ![]() ![]() |
Legendy Akademickie
| Freak |
13/10/2007, 13:32
|
Strażnik Perły ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 64 Dołączył: 6/09/07, 0:17 Nr użytkownika: 5,078 Imię i nazwisko: Tomasz Kierunek: europeistyka Rok: V Tryb: stacjonarny Akademik: Femina |
Wiadomo ze w zyciu kazdej prawie uczelni funkcjonuje szerg róznego rodzaju podan, legend przekazywanych przez starsze roczniki młodszym studentom.
Chciałbym zeby forumowiecze podzielili sie owa wiedza dla zachowania jej dla potomnosci Najstarsza legenda jest chyba historia o pomniku naszej drogiej patronki, który ma sie udac do biblioteki głownej i zdac ksiązke, a nastąpic ma to gdy jakas dziewica ukonczy nasz uniwerek - niestety przez pół wieku istnienia naszego uniwersytetu nie udało sie spełnic tego warunku Z gory dziekuje za podzielenie sie podobnymi historiamii i pozdrawiam |
| kloszard |
13/10/2007, 13:58
|
|
Pontifex Maximus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 500 Dołączył: 13/10/06, 0:58 Skąd: Outsider Nr użytkownika: 795 Imię i nazwisko: Minority Outsider Kierunek: Prawo Rok: ostatni :P Tryb: stacjonarny Akademik: Guantánamo |
Kiedyś usłyszałem, że jak dawna władza budowała umcs to w planach nasz rektorat miał być wyższy od budynku KULu, żeby pokazać kto jest lepszy
I tak tez się stało, tylko że konstrukcja naszego wieżowca nie wytrzymała i najwyższe piętra zaczęły się lekko przechylać. Żeby uratować chociaż resztki honoru postanowiono rozebrać dwa najwyższe piętra i tak to ukształtował się nasz rektorat ![]() Ile w tym prawdy ![]() To wiedzą tylko najstarsi górale -------------------- Meum pactum dictum - Moim zobowiązaniem jest słowo.
|
| klaryk24 |
13/10/2007, 15:18
|
|
Weteran Forum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 234 Dołączył: 24/05/06, 18:47 Nr użytkownika: 100 Kierunek: Prawo Akademik: stancja |
Może to będzie czarny humor ale nie jest zły:
Co mówią studenci na 14 piętrze w rektoracie jak śnieg spada z parapetów. O kolejny skoczek ah ah ah no dobra przepraszam ha ha ah ah |
| Venom |
13/10/2007, 15:21
|
Pontifex Maximus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 436 Dołączył: 9/06/07, 3:35 Skąd: Z daleka Nr użytkownika: 4,250 Kierunek: --- Rok: --- Tryb: stacjonarny |
A pamiętacie opowieść o pewnym prof. z WPiA,który na egzaminie próbował przepytać paprotkę??
-------------------- Make love not war!!! |
| Freak |
13/10/2007, 15:24
|
Strażnik Perły ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 64 Dołączył: 6/09/07, 0:17 Nr użytkownika: 5,078 Imię i nazwisko: Tomasz Kierunek: europeistyka Rok: V Tryb: stacjonarny Akademik: Femina |
|
| Venom |
13/10/2007, 15:39
|
Pontifex Maximus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 436 Dołączył: 9/06/07, 3:35 Skąd: Z daleka Nr użytkownika: 4,250 Kierunek: --- Rok: --- Tryb: stacjonarny |
W wersji znanej przzemnie jeden ze studentów zwrócił prof. uwagę- "Ale panie prof.,to paprotka",na co prof. spokojnie odp."A mnie gówno obchodzi jak on się nazywa".
| kloszard |
13/10/2007, 16:14
|
|
Pontifex Maximus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 500 Dołączył: 13/10/06, 0:58 Skąd: Outsider Nr użytkownika: 795 Imię i nazwisko: Minority Outsider Kierunek: Prawo Rok: ostatni :P Tryb: stacjonarny Akademik: Guantánamo |
QUOTE(Venom @ 13/10/2007, 15:39) W wersji znanej przzemnie jeden ze studentów zwrócił prof. uwagę- "Ale panie prof.,to paprotka",na co prof. spokojnie odp."A mnie gówno obchodzi jak on się nazywa". Ja słyszałem, ale w wersji z fikusem -panie profesorze, ale to jest fikus, - mnie nazwiska nie obchodzą, index proszę... -------------------- Meum pactum dictum - Moim zobowiązaniem jest słowo.
|
| Venom |
14/10/2007, 1:27
|
QUOTE(kukuczaku @ 13/10/2007, 16:14) Ja słyszałem, ale w wersji z fikusem -panie profesorze, ale to jest fikus, - mnie nazwiska nie obchodzą, index proszę... Na naszym wydziale jest mnóstwo podobnych historii -------------------- Make love not war!!! |
| Aga |
14/10/2007, 1:28
|
persona non grata ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1,128 Dołączył: 26/03/06, 0:25 Skąd: Ze snu Nr użytkownika: 20 Imię i nazwisko: Agnieszka Anna I. Kierunek: administracja Rok: 5 Tryb: st Akademik: Hilton |
QUOTE - ale panie profesorze, przeciez to jest kwiatek! - kwiatek czy nie kwiatek, niewazne jak sie nazywa, zeby tylko dobrze odpowiadal jak widac wiele wersji istnieje -------------------- Are you reaching your full potential??
Prawie każdy oddałby niejedno by dotrzeć tam gdzie znajduje się sedno.. ![]() |
| Ozzy |
15/10/2007, 0:12
|
Władca Perły ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 84 Dołączył: 22/09/07, 0:58 Skąd: Zamość Nr użytkownika: 5,278 |
To ja opowiem chyba kultową historie sprzed kilku lat na humaniku o pewnym profesorku filozofii.
Wchodzi do auli nowy prof i pyta: -kochacie mnie moje prosiaki? [Chwila konsternacji, studenci dłubią w uszach, przecierają oczy i patrza z niedowierzaniem. Po kilku sekundach padają pierwsze niesmiałe "Tak". No bo jak to powiedzieć profesorowi że się go nie kocha, nawet jesli nazwał nas prosiakami.] -TAK - odpowiadają studenci Na to profesor: -No to mam was głęboko w dupie! Zastrzegam iz jest to historia ludzi z humanika i nie biore odpowiedzialności za jej prawdziwość. -------------------- ![]() |
| Ozzy |
15/10/2007, 0:13
|
Władca Perły ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 84 Dołączył: 22/09/07, 0:58 Skąd: Zamość Nr użytkownika: 5,278 |
QUOTE(Freak @ 13/10/2007, 14:32) Wiadomo ze w zyciu kazdej prawie uczelni funkcjonuje szerg róznego rodzaju podan, legend przekazywanych przez starsze roczniki młodszym studentom. Chciałbym zeby forumowiecze podzielili sie owa wiedza dla zachowania jej dla potomnosci Najstarsza legenda jest chyba historia o pomniku naszej drogiej patronki, który ma sie udac do biblioteki głownej i zdac ksiązke, a nastąpic ma to gdy jakas dziewica ukonczy nasz uniwerek - niestety przez pół wieku istnienia naszego uniwersytetu nie udało sie spełnic tego warunku Z gory dziekuje za podzielenie sie podobnymi historiamii i pozdrawiam Ja słyszałem cos podobnego o wierzy trynitriańskiej: Zę jak przejdzie pod nia dziewica to ten blaszany kogucik na szczycie zapieje -------------------- ![]() |
| kasiołek |
15/10/2007, 0:15
|
szef wszystkich szefów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1,111 Dołączył: 31/07/07, 21:51 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 4,771 Kierunek: Administracja Rok: uno SUMo Tryb: stacjonarny |
QUOTE(Venom @ 14/10/2007, 2:27) a ja słyszałam w wersji z wazonem -------------------- Ten, kto wie, ufa samemu sobie, zaś ten, kto wierzy, ufa innym.
— Wincenty Lutosławski |
| Venom |
15/10/2007, 11:46
|
Na pierwszym roku prawa zdaje się egzamin,który powszechnie uważany jest za najcięższy w ciągu 2 pierwszych semestró(ludzie z prawa już wiedzą o jaki egzamin i o jakiego prof. chodzi).Teksty,które student może usłyszeć na powyższym egzaminie ścinają z nóg.Ale najlepszy jest kubek powyższego egzaminatora,stojący centralnie przed odpowiadającym studentem.Z jednej strony widnieje na nim napis "kubek prawnika",a z drugiej,odwróconej do studenta oczywiście "Z każdym dniem rośnie liczba osób które mogą mnie pocałować w dupę"
| Freak |
18/10/2007, 16:45
|
A ktos pamięta jeszcze tak zwaną "misje na marsa" i
Policjanci na patrolu na miasteczku znajduja pod akademikiem kartonowe pudło z napisem "MISJA NA MARSA" otwieraja je i widza w srodku kompletnie pijanego studenta - pudło najprawdopodobniej wypadło z któregos z okien w akademiku aby rozwiazac sprawe udaja sie do akademika, wchodza na coraz wyzsze pietra i na jednym z nich odkrywaja "niesamowita" imprezke, sami pijani studenci tak ze nie da sie z żadnym z nich porozmawiac. Wchodza do pokoju z ktorego dobiegaja dzwieki muzyki i znajduja na stole takie samo pudło jak przed akademikiem rowniez ze studentem w srodku, tylko tym razem na pudle widniał dumny napis " MISJA RATUNKOWA" to sie nazywa fantazja Ciekaw jak bardzo owa historia jest prawdziwa |
| Twarzer |
18/10/2007, 16:57
|
|
Pontifex Maximus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 421 Dołączył: 22/09/07, 22:42 Nr użytkownika: 5,297 |
Hmmm to bylo w warszawie, i kolesie byli ostro napiguleni, a pasazer misji na marsa nie przezyl - to z moich informacji.
-------------------- "Daj komuś ogień, a będzie mu ciepło przez jeden dzień, ale wrzuć go do ognia, a będzie mu ciepło do końca życia"
|
| janusz |
19/10/2007, 17:50
|
Pontifex Maximus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 320 Dołączył: 31/07/07, 17:08 Nr użytkownika: 4,764 Kierunek: prawo Rok: IV Tryb: stacjonarny |
impreza w akademiku:
ludzie sie napili i postanowili pojeździć na nartach ze schodów jeden ludek przejechał panią sprzątaczkę, ona poturbowana, wzywają pogotowie. lekarz ją pyta: co pani jest? a ona troche w szoku: narciarz mnie przejechał podobno chcieli ja wziąć na konsultacje psychiatryczne -------------------- |
| callyoulater |
20/10/2007, 15:29
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 22 Dołączył: 22/09/07, 18:48 Nr użytkownika: 5,293 Kierunek: studia filozoficzno-historyczne Rok: 2 Tryb: stacjonarny |
QUOTE(janusz @ 19/10/2007, 17:50) impreza w akademiku: ludzie sie napili i postanowili pojeździć na nartach ze schodów jeden ludek przejechał panią sprzątaczkę, ona poturbowana, wzywają pogotowie. lekarz ją pyta: co pani jest? a ona troche w szoku: narciarz mnie przejechał podobno chcieli ja wziąć na konsultacje psychiatryczne ja slyszałam że to było w grzesiu i jak ci studenci szukali kobiety żeby ją odwiedzic to się okazało, że jest w psychiatryku bo mówiła że ją narciarz potrącił na schodach |
| Raziel |
21/10/2007, 22:32
|
|
Pontifex Maximus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 316 Dołączył: 24/09/07, 23:18 Skąd: Kielce Nr użytkownika: 5,335 Kierunek: Prawo Rok: III Tryb: stacjonarny |
Moi drodzy... Misja Na Marsa to miejska legenda... to było wszędzie, w każdym miescie, w kazdym akademiku
-------------------- Powiedz no, czy to coś z przodu Twojej głowy to twarz, czy dupa?
|
| isiak |
21/10/2007, 22:40
|
|
Weteran Forum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 297 Dołączył: 1/09/07, 17:47 Nr użytkownika: 5,045 Imię i nazwisko: Agata Kierunek: prawo Rok: 3 Tryb: stacjonarny |
|
| kloszard |
22/10/2007, 2:15
|
|
W Grzesiu to w ogóle najlepsze imprezy są,
Nie dziwie się, że ludzie pamiętają tam narciarzy na schodach, kiedyś dałbym sobie rękę uciąć, że widziałem tam psa pawłowa -------------------- Meum pactum dictum - Moim zobowiązaniem jest słowo.
|
![]() ![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 5/09/2010, 6:14 |